PRESES RELĪZE Karogs nav svēts, nost ar Krimināllikuma 93. pantu!

Latvijas Republikas Krimināllikumā joprojām ir iekļauts demokrātiju apkaunojošais un visus brīvi domājošus cilvēkus nepamatoti ierobežojošais pants par karoga zaimošanu. Saskaņā ar to cilvēku var ielikt cietumā pat uz trim gadiem. Šāda likuma norma, kā arī citi Latvijas likumdošanā iekļautie punkti, kuri sargā valsts karogu kā tādu svēto simbolu, mūsu skatījumā nav savienojama ar vārda un izpausmes, kā arī apziņas brīvību, kas ir neatņemamas demokrātijas sastāvdaļas.

Tāpēc mēs izlēmām paust savu viedokli, publicējot internetā attēlu, kurā tiek zaimots Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs.

Attēls ir aplūkojams šeit: https://anarhijalv.wordpress.com/2011/08/28/zaimosim-karogu/

Mūsu skatījumā jebkuram cilvēkam – pilsonim vai nepilsonim – ir absolūtas tiesības rīkoties ar karogu pēc saviem ieskatiem. Savukārt valstij nav absolūti nekādu tiesību cilvēku sodīt par to, ka viņš karogu izķēmo, dedzina, plēš, mīda kājām, utt utjp. Valstij ir jāgarantē cilvēka tiesības brīvi paust savus uzskatus – un ja kāds cilvēks uzskata, ka viņam ir pamats tā rīkoties ar karogu, tad viņu nedrīkst pat atturēt no šādas rīcības, kur nu vēl sodīt.

Karogs ir šīs valsts simbols. Gluži tāpat kā cilvēki pauž savu lojalitāti un patriotismu pret valsti, izrādot godu šim simbolam, cilvēkiem ir jāļauj arī paust savu sašutumu un nepatiku pret valsti, izmantojot šo pašu karogu.

Tomass Džefersons ir teicis: “Ja likums ir netaisnīgs, cilvēkam ir ne tikai tiesības tam nepakļauties, tas ir viņa pienākums.”

Mēs uzskatām, ka Krimināllikuma 93. pants un tam līdzīgi panti par valsts karoga zaimošanu un necieņas izrādīšanu pret to ir netaisnīgi. Pildot savu pilsoņu pienākumu, mēs nepakļaujamies šim likumam, ko apliecina mūsu publicētais attēls.

Mēs to darām anonīmi, jo mums nav pārliecības, ka vara mūs tomēr nemēģinās sodīt. Mēs aicinām gan politiķus, gan žurnālistus nekavējoties panākt izmaiņas likumdošanā! Bezierunu paklausība un klanīšanās varas simbolu priekšā piederas diktatūrai, nevis demokrātijai. Kam mēs vēlamies līdzināties – Ķīnai vai Eiropas valstīm?

Cieņu un godu valsts karogam ir jāizrāda brīvprātīgi. Tikai tad tā būs patiesa attieksme, nevis lēta liekulība. Tad panāksim visi kopīgi, lai mums būtu iespēja to darīt!

Aicinām visus demokrātiski domājošus un brīvību mīlošus cilvēkus pārpublicēt mūsu “zaimotā” karoga attēlu! Vai arī izveidojiet paši savu, pēc saviem ieskatiem un gaumes!

Nost ar varas diktātu pār cilvēku prātiem!!! Lai dzīvo demokrātija, lai dzīvo brīvība!!!

Latvijas Līksmo Anarhistu Antiorganizācijas “Melnā Maska Atmasko” vārdā


ar kvēli revolucionāru sveicienu,

anarhobloga publicists
Subkomandante Austris

Šis ieraksts tika publicēts Uncategorized ar birkām , , , , , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

12 Responses to PRESES RELĪZE Karogs nav svēts, nost ar Krimināllikuma 93. pantu!

  1. Brrr saka:

    Pieļauju, ka likumā minētais attiecas uz valsts karogu kā uzfizisku priekšmetu. Krāsaini pikseļi uz ekrāna vai dvielis karmīnsarkanā krāsā ar baltu strīpu pa vidu nav karogs un ar šādiem priekšmetiem var rīkoties pēc patikas.

  2. Uldis saka:

    “Karogs ir šīs valsts simbols. Gluži tāpat kā cilvēki pauž savu lojalitāti un patriotismu pret valsti, izrādot godu šim simbolam, cilvēkiem ir jāļauj arī paust savu sašutumu un nepatiku pret valsti, izmantojot šo pašu karogu.”
    Tad varbūt izdomāsiet, ka paust sašutumu pret valsti var arī uzspridzinot to pašu, nevis tikai tās simbolu? Idioti..

  3. Demokrātija ir piedrāzt arī TAVU pakaļu! saka:

    Manā skatījumā jebkuram cilvēkam – pilsonim vai nepilsonim – ir absolūtas tiesības rīkoties ar prettautisku anarhistu purniem pēc saviem ieskatiem. Savukārt valstij nav absolūti nekādu tiesību cilvēku sodīt par to, ka viņš kāda urlas purnu izķēmo, dedzina, plēš, mīda kājām, utt utjp. Valstij ir jāgarantē cilvēka tiesības brīvi paust savus uzskatus – un ja kāds cilvēks uzskata, ka viņam ir pamats tā rīkoties ar prettautisku anarhistu, tad viņu nedrīkst pat atturēt no šādas rīcības, kur nu vēl sodīt.

  4. TuEsiIdiots saka:

    Kā būtu ar tādu netaisnīgu likumu, kas liedz sašķaidīt tavu tukšo galvu kā olu, atcelšanu? Ja jau atceļ, tad atceļ kaut ko noderīgu, ne?

  5. Esi vīrs saka:

    Esi vīrs un identificē sevi, neesi gļēvulis, lai visi zina varoni.

  6. Stendec saka:

    Nu katram ir tiesības savu drānas gabalu aprakstīt kā tīkas. man mājās paris auto karodziņi mētājas pa zemi un bērni ar tiem spēlējas un bredā virsū, vai mani dēļ tā 40 santīmu sūda jāliek cietumā!?

  7. Karoga zaimošana nevar būt pašmērķis. Kas ir par iemeslu šādam kašķim? Faktus galdā, autor!
    Ja raksta autors vēlas mainīt likumdošanu, tad tas ir jādara ar rīkiem, kas nav pretrunā ar šībrīža likumiem. Un simbola zaimošana viennozīmīgi ir likuma pārkāpums. Jebkurā gadījumā diskusija ir labākais veids kā risināt problēmas un revolūcijas mūs nevajag. Starp citu ir tāda vietne kā ManaBalss.lv. Savu vēlmi paust tur būtu viens no pareizajiem ceļiem un tad varētu redzēt cik daudz cilvēku tam piekrīt. Tas protams atklātu autora personību, bet anonīmi šādas lietas apspriest pagalam nav pareizi.

  8. Jā, piekrītu, šis likums ierobežo cilvēku brīvību izteikties. Ja nemaldos, tad arī prezidenta bildes ”zaimošana” ir sodāma. Tas taču ir kā totalitārisma valstīs, kur tur ir taisnīgums? Mēs taču nedzīvojam zem kaut kāda personības kulta. Esmu par latvisku Latviju, bet cittautiešiem ir tiesības runāt arī savā valodā, ja viņi lieto arī latviešu, kad nepieciešams. Un nepatikas izrādīšana pret valsti arī ir pieņemama!

  9. ‘Uldis’, ‘Demokrātija ir piedrāzt arī TAVU pakaļu!’ un ‘TuEsiIdiots’ – nejauciet kategōrijas! painteresējieties par vārda «idijōts» izcelsmi / gnozeoloģiju.
    ‘Demokrātija ir piedrāzt arī TAVU pakaļu!’ – piedāvāju Tev kļičku redakcijā «Demokrātija ir arī piedrāzt TAVU pakaļu!»!
    Valsti iztaisa zeme / teritōrija, tauta, valsts iekārta, valdība, likumdošana un simbōlika, tajā skaitā karogs. Zemei ne vainas, tauta paglupa, iekārta nevar saprast kāda, valdība sūdīga un likumdošana pretrunīga un nepilnīga.
    tas [karoga] svētums ir kam gandrīz 100 gadus vecs, kam svētums un cerība kopš grūtās bērnības okupētajā Latvijā. tie, kam tas svētums ir kopš grūtās bērnības okupētajā Latvijā, ja nav prātu izkūkojuši, dziļās sērās konstatē, ka tas, kas šodien notiek «brīvajā» Latvijā nav gluži tas, par ko viņi cīnījās vai vismaz zem segas Dievu lūdza.
    valsts, kurā es strādāju smagi zem kvalifikācijas ar rokām līdz elkoņiem sūdos par ubaga grašiem; valsts, kurā mana mamma pēc ½ gad-100-ta nostrādāšanas uz 1.5 slodzēm par dakteri saņem sūda knapi virs 100-ļa pensiju; valsts, kurā ex KāGēBistiem piešķir 3-zvaigžņu ordeņus; valsts, kurā ex komsomoļci putina bankas uz nebēdu un mierrrīgi, ar 3R saņem 100 000 Ls / mēnesī – visādā ziņā ir nesakarīgi, ka par ŠHIT’ās valsts simbolu zaimošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, bet par žmurika uztaisīšanu pie labas apstākļu sakritības var tikt cauri ar 2 gadiem meķī un reizēm tie paši nosacīti.

  10. Atbalsojums: Turpinot par (ne)svēto karogu “zaimošanu” | Anarhija

  11. Patrioti Mmc saka:

    MMC PATRIOTI: Karogs tas ir MŪSU Valsts un Tautas simbols, par kuras brīvību ir lietas asinis un upurētas dzīvības. Tev garā vājajam, kas šādu akciju ir izdomājis – to nesaprast. Vienu varam pateikt droši – tu neaizskar “varas tantes un varas vīrus” kā tev gribētos, bet iespļauj visiem patriotiskiem Latviešiem sejā. Šodien mūsu Latvijā ir cilvēki, kam rūp mūsu Tautas nākotne un liktenis, tādēļ padomā pirms kaut ko tādu aktualizē….

  12. coolalexis saka:

    Sveiki, veči! Esmu vēl viens, kuru skāris Krimināllikuma 93.pants, pie tam skāris par zaimošanu tik brīvajā vidē, kā internets. Ja jūs varētu man atrakstīt uz cool.alexis666@yandex.ru (Ru nav brīvs no saviem speciem, bet vismaz brīvs no Latvijas dienestiem), es būtu jums ļoti pateicīgs. Mani interesē, kā tikt sveikā ar šo ķibeli, varbūt ieteiciet kādu advokātu. Bet nu ja nav vēlēšanās, tad nespiediet sevi un nerakstiet.

Komentēt